13 Şubat 2013 Çarşamba

kedime bileklik


Bloğumun ilk yazısı bu. Acaba ne paylaşsam diye düşünürken son günlerde elimden düşürmediğim bileklikler aklıma geldi. Değişik takılar ve el işleri yapmasını severim. Kedimeler o nedenle uygun bir malzeme diye düşünüyorum. Nasıl mı yaptım?

Kedimelerin etrafına sık iğne yaptım. Bu sırada kedimelerin desenini oluşturan renklere uymaya dikkat ettim. Sık iğnede kullandığım ip ise domino nakış ipliği. Bir tanesinde ise perde halkalarını kullandım. Halkaların etrafı yine sık iğne ile çalışılıyor.



Sık iğneyi bitirirken belli yerlere boncuklar serpiştirdim. Boncukların büyüklüğü ve konumları keyfe keder. Ama son sıranın yapıldığı renkten olursa daha hoş oluyor sanki.



Bilekliklerin kapanması ise büyükçe bir boncuk ile oluyor. Sık iğne ile örülen bir ilmeğe tutturulan boncuk aynı zamanda hoş bir görüntü katıyor. Ama gizli bir kapanma sistemi düşünürseniz agraf kullanabilirsiniz. Bu sırada agrafı da sık iğne ile çevirmelisiniz. 



13 yorum:

  1. Sevgili handan hanım blogunuz hayırlı uğurlu olsun dükkanımı ziyaretiniz için çok teşekkürler bloguma da beklerim:)

    sayfanızı izninizle face de ve google+ da paylaştım dostlar buyursun gelsin:))

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim. Sayfamı paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. İlginiz beni çok mutlu etti :)

    YanıtlaSil
  3. Handan hanımcığım blogunuz hayırlı olsun bol bol keyifli paylaşımlarda buluşalım inşallah.Bileklikleri çok beğendim ellerinize sağlık bizi çok zevkli işler bekliyor galiba.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ediyorum Mehtap Hanım, benim de temennim bu yönde. Beğendiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Çeşitli el işlerimi burada beğeninize sunacağım artık :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bloğunuz çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Bloğunuzu takibe aldım.Bana da beklerim :)Bende istanbuldaki farklı mekan ve lezzetler hakkında paylaşım yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Büşra Hanım. Bloğunuza bayıldım, çok iştah açıcı görseller var ve bilgilendirmeler çok hoş.

    Farklı paylaşımlarda görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  7. :)Güzel düşünceleriniz için Bende çok teşekkür ederim:)Eğer bir ihtiyacınız olursa her zaman danışabilirsiniz.Görüşmek üzere.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Çok güzelllllllllll
    tam benlik bayıldım bayıldııım
    ellerin dert görmesin arkadaşım güle güle iyi günlerde sağlıcakla kullan ...........
    Çok şıklar gözüm kaldı valla :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim Yıldız :)
    Ben de çok beğenerek yaptım hepsini. Beğenmene çok sevindim gerçekten.
    Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  10. Handan Hanım, merhaba, hem adaşız hem de meraklar bir çıktı, gerçe sizinkine meraktan öte ustalık demek daha doğru bir kelime seçimi olacak. Ellerinize sağlık, çalışmalarınıza söyleyecek söz bulamadım. Çok büyük emekler, elleriniz dert görmesin, hepsi birbirimden güzel.

    YanıtlaSil
  11. adaşım, merhaba, beğenmene övgülerine çok teşekkür ederim beni çok sevindirdi ve tabi yüreklendirdi. hepimizin ellerine sağlık olsun inşallah, üretelim ve paylaşalım canım. sağol sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Bloğunuz hayırlı olsun,güzel paylaşımlarda buluşmak üzere,sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler canım, her zaman güzel şeyler üretip, paylaşalım inşallah,sevgiler

    YanıtlaSil