19 Şubat 2013 Salı

türk işi şömentabla

Şimdi de sıra Türk işi şömentablaya geldi. Boyutlarıyla başlayayım.  88x42 cm ama iki ucundaki kumaşın kendi lifleriyle yaptığım makrame püskülleri de sayarsak 112x42 cm oluyor. Bunu büyük bir orta sehpa örtüsü ya da şimdilerde moda olduğu üzere bir yemek masasında runner olarak kullanabilirsiniz.

Kumaş olarak kumlu keten tercih ettim. Dokusu çok hoş bir keten türü bu. Nakış ipliği olarak ipek Türk işi ipliği kullandım. İpek ipliği çok sevdiğim belli oluyor sanırım  :)

Nakışlarda kullanılan teknikler muşabak, pesent çeşitleri gibi tamamen Türk işi nakış teknikleri.

Örtünün kenarlarında sim sırma kullandım. İki kısa kenarında ise yukarıda da değindiğim gibi kumaşın tellerini çekerek makrame yaptım.

Aşağıda fotoğraflarda nakış detaylarını görebilirsiniz.




           S
            E
             V
            G
             İ
             L
             E
             R

10 yorum:

  1. gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık..bu arada takibe aldım bana da beklerim..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım, aslında hepimizin ellerine sağlık. tabi ki ben de sizin ürettiğiniz güzel şeyleri büyük bir keyifle takip edicem. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok zarif örnekler...takibe aldım mutlu bir gün dilerim...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim canım, her ikimizin de eline ve emeğine sağlık olsun ve güzel şeyler üretelim, ben de sizi büyük bir keyifle izlemeye devam edicem. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nefis-estetik-zarif ... maşallah , ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Övgüleriniz için çok teşekkür ediyorum .Beni yüreklendirdi Bir birimizi izlemeye devam ederek güzel şeylerimizi paylaşalım sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel, zarif, emek budur işte, emeğinize sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. sağol canım. teşekkür ederim,hayal gücümüze, estetik duygumuza ve emeğimize sağlık olsun inşallah. hepimizin canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ELLERİMİZE SAĞLİK:)TAKİPTEYİM EFENDİM ZEVKLE

    YanıtlaSil
  10. bence de canım, ellerimize sağlık olsun:)) üretelim hep, büyük bir keyifle, ben de takip edicem canım seni, zevkle elbette

    YanıtlaSil